S

All good things starts with S ...

Аз също започвам със S. На малко повече от 19, вече, graduated from High'School, multilingual person, sinner, lover, creator, destroyer. Пас Вице-Президент на Интеракт Клуб "Пловдив".

Хубавата музика, старите филми, изящното изкуство, литературата. Доброто вино и хубавата храна. Залезите, изгревите, дните, нощтите, приятелите, враговете. Семейството. Любовта. Всички те са оставили отпечатък върху мен и върху мислите ми. Всички те ме вдъхновяват и ме карат да летя. Някой ден те ще се отразят върху кожата ми като мастилената мечта на татусите.

Обичам модата, за мен тя е средство за изразяване, мечта, цел, страст, вяра, успех, упование, фантазия. Модата говори, без да отронва и една дума, модата твори и руши. Модата е искрата, която ми е нужна, за да мога да продължавам да се чувствам свободна, въпреки оковите. И все пак - модата е лудост и глупост, ненужна суета.

Някои може и да кажат, че съм луда. Може и така да е. Навярно съм шизофреничка, защото всичко, което пиша, го чувам като гласове в главата си. Понякога виждам сенки там, където ги няма, шепоти в крясъците, крещене в шепотите. Обичам са стоя сама и просто да разговарям с мислите си. Но не страдам от психично разтройство. Не. Аз му се наслаждавам до последната капка.

Не съм светица. Имам своите малки или големи грехове, макар и само на 19 години. Но не ме е срам от начинът, по който живея и от нещата, които съм правила. Поемам пълна отговорност над всяко едно от действията си, над всяка една от думите и мислите си. Пия от бокала на съдбата на големи глътки и вярвам, че единственият начин да се научиш да летиш е като си падал в праха на земята толкова много пъти, че вече да знаеш как да ставаш сам, без да се плашиш от раните и белезите, които остават. И как да полетиш. Все пак това са "Греховете на думите и страстта от престъпленията".

Знам, че имам силата някой ден да променя света и ще го накарам да бъде по-добър. Ще покажа на хората, че доброто се крие във всеки един от нас и е въпрос на нагласа да успееш да го пуснеш на свобода. Ще обичам и ще бъда обичана, защото вярвате или не, обичта е най-доброто оръжие, което някога е измисляно.

Е, аз съм Стаси (а.к.а. S) и това е само още една от многото ми същности.